Training KINDERTALENTENFLUISTERAAR – enthousiasme en inspiratie!

Training KINDERTALENTENFLUISTERAAR – enthousiasme en inspiratie!

In september en oktober 2022 heeft Tryntsje van Gastouderbureau Goedteplak de training Kindertalentenfluisteraar gevolgd.

Een driedaagse training met medecursisten uit o.a. de kinderopvang, het onderwijs (basis, voortgezet, mbo, hbo). Een training die door de Gemeente Opsterland in de schijnwerpers gezet wordt.

De kindertalentenfluisteraar – Luc de Wulf en Els Pronk

Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie.

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent, anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een kindertalentenfluistaar doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. We dromen ervan dat elk kind dat in Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn.

Iedereen die dat wil kan een kindertalentenfluisteraar worden! Een geïnteresseerde ouder, leraar, kindercoach, pedagoog, ..

Een kindertalentenfluisteraar is iemand die het erg leuk vindt om talentgesprekken te voeren met kinderen. Zo’n gesprek zorgt ervoor:

  • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen zodat zij meer veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen.
  • Dat kinderen zich bewust worden dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt
  • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen aan de hand van o.a. het materiaal dat we hebben ontwikkeld om op zo’n manier bij te dragen tot een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid
Reacties zijn gesloten.