Op zoek naar opvang

Op zoek naar opvang

Vanuit uw thuissituatie is een vraag naar opvang ontstaan voor één of meerdere kinderen. U denkt zelf na over de mogelijkheden.

  • Welke vorm van opvang heeft uw voorkeur?
  • Kan het in uw eigen dorp of stad?
  • Voor hoeveel uren en welke dagen wilt u opvang?

Allemaal belangrijke vragen. Maar het belangrijkste blijft het gevoel dat de betreffende opvang u gaat geven. Dat gevoel moet bovenal goed zijn. U vertrouwt tenslotte wel uw kind(eren) aan een ander toe.

Onze gastouders zijn gastouder geworden vanuit een passie voor kinderen. Zij hebben iets met kinderen. Ze willen dat uw kinderen “goed te plak” zijn en het dus naar hun zin hebben. Voor u als ouder is het fijn dat u uw kind met een goed gevoel achterlaat bij de gastouder. Bij het ophalen is het fijn te horen dat uw kind goed verzorgd is en enthousiast vertelt over wat hij/zij bij de gastouder beleefd heeft.

De vraag- en gastouder kunnen op verschillende manieren met elkaar in contact komen. Of wij brengen de vraagouders in contact met een gastouder of de vraagouders kennen zelf al een gastouder en willen graag de opvang door die specifieke gastouder laten doen. Het is altijd van belang dat de intake tussen vraagouders en gastouderbureau goed is, zodat er ingeschat kan worden wat de wensen zijn m.b.t. de opvang.

Lees verder