Bezoek gastouders Goedteplak Lezing ZELFBEELD door Steven Pont

Bezoek gastouders Goedteplak Lezing ZELFBEELD door Steven Pont

Op donderdag 22 september 2022 is er een groep gastouders op uitnodiging van Goedteplak naar een lezing geweest van de bekende Nederlandse ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut Steven Pont.

Deze lezing vond plaats in het Barontheater Opende (GR).

Steven Pont schrijft columns en boeken over opvoeding, het gezin en de ontwikkeling van kinderen. Hij heeft een vaste, wekelijkse column in het Parool en het Algemeen Dagblad en heeft gewerkt aan verschillende televisieprogramma’s. Misschien ken je hem van de serie ‘het geheime leven van 4- jarigen’, waarin kleuters werden gevolgd, met analyses van o.a. Steven Pont.

Deze avond heeft hij verteld over het zelfbeeld van kinderen: “Onze kinderen worden niet met een zelfbeeld geboren, dat zelfbeeld wordt vooral door de omgeving gemaakt. Het kind groeit vaak in verschillende omgevingen op, bijvoorbeeld thuis én op het kinderdagverblijf of bij de gastouder. Welke invloed heeft dit op het zelfbeeld van een kind? Tijdens deze bijeenkomst heeft Steven verteld hoe omgeving en zelfbeeld elkaar beïnvloeden en ook hoe we dat kunnen optimaliseren door kinderen extra uit te dagen. Maar ook dat jongens en meisjes op een verschillende manier leren of ervaren. Dat het nodig is dat kinderen niet alleen maar “gepamperd” worden, maar ook “tegenslagen” (bijv. Nee, je mag pas vanaf 17.00 uur op de tablet en niet eerder)  ervaren zodat ze opgroeien tot weerbare volwassenen.

Het was een zeer interessante, inspirerende, maar ook gezellige avond.

En zoals Steven Pont zegt: 2 x nee = ja!

Reacties zijn gesloten.