Overstap naar Goedteplak

Overstap naar Goedteplak

Stel; U bent gastouder bij een ander gastouderbureau. Omdat Goedteplak een vraag voor opvang voor u heeft of omdat u niet tevreden bent over de geleverde diensten van uw huidige gastouderbureau, overweegt u over te stappen naar Gastouderbureau Goedteplak. Als gastouder mag u van de Overheid aangesloten zijn bij meerdere gastouderbureaus, dus dit is altijd een mogelijkheid.

Wat doen we in zo’n geval: In een persoonlijk gesprek inventariseren we de mogelijkheden en de gevolgen van een eventuele overstap. Hierbij worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Verwachtingen t.a.v. onze dienstverlening
  • Financiële consequenties voor gast- en vraagouders.
  • Overheidseisen t.a.v. de opvang van kinderen
  • Verplichtingen met het huidige gastouderbureau

Als gastouder dient u, in geval van overstappen naar een ander gastouderbureau, voor aanvang van de werkzaamheden in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) welke niet ouder is dan 2 maanden. Dit geldt ook voor huisgenoten van 18 jaar en ouder. Deze VOG heeft Goedteplak nodig om u te laten registreren. De VOG kan alleen worden aangevraagd met speciale, voorgedrukte aanvraagformulieren. De kosten voor een nieuwe VOG worden door Goedteplak vergoedt.

Wilt u advies over één van de bovenstaande punten of wilt u alvast een kennismakingsgesprek, neemt u dan contact met op.